Tavaszi megújulás

Tavasszal megújul a természet, újuljunk vele mi is!
Teremtsünk harmóniát a testnek és léleknek! Kezdjük ezt avval,hogy reformáljuk étkezésünket. A helyes táplálkozás az elsődleges és alapvető eszköz amely meggyógyít minket.
Ha ismerjük az egészséges táplálkozás alapszabályait,akkor minden más módszert is hatékonyabban tudunk alkalmazni.
A helytelen táplálkozás hatására a vér savtartalma túlzott mértékűvé válik, s ez a szív,a máj és a vesék működését is befolyásolja.
A szívben a savasság növeli a vérfal vastagságát és viszkozitását,ami akadályozza a keringést és közvetetten gyengíti a szívet.  A májban a felesleges savtartalom több munkát igényel a méregtelenítésben és a vér tisztításában,ezért a máj is legyengül.
A vesékben a savasság növeli a vesekövek kialakulásának kockázatát. Ha szeretnénk ezeket a negatív hatásokat elkerülni,érdemes lúgosítani a szervezetünket.  Ennek érdekében kezdjük a reggelit uborkával.a friss nyers uborka hidratál,lúgosít és szilicium-dioxidban is gazdag.   az anyag elengedhetetlen a haj,bőr és a köröm számára. Továbbá az uborka első számú veseeledel,mert erepszint is tartalmaz,amely lebontja a szervezetünkben lerakódott fehérjét.
A himalája kristálysó és a tengeri só segít a testünkben egyensúlyba hozni a vizet.Ha 3 liter vízhez hozzáadunk 1 csipet ilyen sót, akkor a víz sokkal hamarabban hidratálja a testünket.
A jógik ősidők óta a legtisztább forrásvizet isszák:érdemes hát(ha nem jutunk hozzá)a csapvíz helyett vízszűrön keresztül kinyerni a napi folyadék mennyiséget. A víz egyik legnépszerűbb szakértője Masann Emoto kutatása szerint a pozitív beszédnek és gondolatoknak kitett víz” kellemes”kristályokat eredményez a víz szerkezetében,míg a negatív szándék pont ellenkezőjét.
Az érzelmek tehát hatnak a vízre,így az italainkra,ételeinkre is.Gondoljunk csak nagymamáink utánozhatatlan főztjeire,amelyeknek egyik fő összetevője a szeretet!!Ha szeretettel és tudatosan étkezünk,akkor megadjuk a testnek és a léleknek is ami jár. Természetesen tisztító kúrával csak növeljük a hatást…Az előző számokban erről már írtam,de ha valaki bővebb információt szeretne,hívjon bizalommal!(70/6315394)

Mindenkinek sikeres megújulást,s jó egészséget kívánok!